TopNanny

Veelgestelde vragen

Als een nanny voor jou aan huis werkzaam is, is de regeling Dienstverlening aan huis voor jou van toepassing. Je betaalt dan geen belastingen en premies over het loon van de nanny. Je kunt echter maximaal 3 dagen per week met dezelfde nanny samenwerken. Wanneer je voor meer dan 3 dagen per week opvang aan huis wenst, kun je TopNanny opdracht geven 2 nanny’s voor je te werven

TopNanny is een geregistreerd bemiddelingsbureau dat voldoet aan de landelijke kwaliteitsnormen. Wij voldoen aan alle eisen die wettelijk gesteld worden aan kinderopvang. Dat betekent dat je via ons bureau in aanmerking kunt komen voor kinderopvangtoeslag.

Doordat de kwaliteit van de kinderopvang moet worden gecontroleerd heeft het rijk bepaald dat de kinderopvang aan huis via een gastouderbureau moet verlopen. Het bureau moet werken volgens de Wet Kinderopvang. De gemeente is verantwoordelijk voor het toezicht op de kwaliteit van de opvang via geregistreerde gastouderbureaus. De GGD voert daarom ook regelmatig inspecties uit bij de gastouderbureaus.

De regeling voor tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang aan huis geldt voor kinderen tot de eerste dag van de maand waarop het voortgezet onderwijs begint.

Nee, dit is afhankelijk van het o.a. het (gezamenlijke) bruto belastbaar inkomen, van het aantal kinderen dat wordt opgevangen, het aantal uren opvang dat wordt afgenomen en het aantal uren dat de minst werkende ouder werkt.

Nee, dit hoef je niet zelf te verzorgen. TopNanny vervult de verplichte kassiersfunctie en zal de nanny het loon uitbetalen. Het is ook wettelijk verplicht om de geldstromen via het gastouderbureau te laten verlopen.

Nanny opvang aan huis is kleinschalige opvang in de veilige, vertrouwde thuissituatie. De ouders en nanny maken onderling afspraken en de opvang is bovendien erg flexibel. Het combineren van werk en gezin is meestal een race tegen de klok. Het gehaast begint vaak ‘s ochtends al wanneer je jouw kind(eren) naar school of het kinderdagverblijf brengt. Factoren als een uitlopende vergadering of file aan het einde van de dag hebben ook een hoog stressgehalte voor werkende ouders. Wanneer je jouw kinderen met een goed gevoel bij een fantastische nanny thuis kunt achterlaten en zij de taken van de dagelijkse verzorging uit handen neemt, kun jij je rustig concentreren op je werk. Als de kinderen al in bad zijn geweest en lekker gegeten hebben als je thuiskomt van een drukke werkdag en tevens het huis fijn aan kant is en er ook nog voor je gekookt is, zal dit iedereen rust en ruimte geven. De bijdrage van een nanny in jouw gezin zorgt voor een ontspannen sfeer in huis, zodat je meer tijd en energie hebt voor de kinderen, jezelf en elkaar.

TopNanny plaatst nanny’s in de leeftijd van 20 tot ongeveer 59 jaar.

Een au-pair heeft een leeftijd tussen de 18 en de 25 jaar, spreekt meestal geen (vloeiend) Nederlands en is veelal een stuk jonger dan de nanny’s waarvoor TopNanny bemiddeld. Een jongere leeftijd hoeft geen probleem te zijn, maar onze ervaring leert dat iets oudere kandidaten net over dat beetje meer (levens)ervaring, betrokkenheid en stabiliteit beschikken. Tevens heeft een au-pair meestal weinig échte ervaring in het opvoeden van kinderen. Vanuit een ander land komt zij een jaar bij een gastgezin wonen, waarbij het ontdekken van een nieuw land en de cultuur een belangrijke drijfveer is. Een nanny daarentegen is ervaren en zich bewust van de grote verantwoordelijkheid die de verzorging van jouw kinderen met zich meebrengt. Zij heeft er voor gekozen om van professionele kinderopvang haar vak te maken.